Elindult az Autizmus Alapítvány ellenőrzése

2018-05-08 08:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött az Autizmus Alapítvány ellenőrzésére való felkészülés.

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők megkezdték az Autizmus Alapítvány ellenőrzésére való felkészülést, melynek során megismerik az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött intézmény alapdokumentumait, tevékenységét. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők vizsgával adnak számot.

 

Az Állami Számvevőszék célja jelen ellenőrzés keretében annak megítélése, hogy 2014. január 1. és 2016. december 31. között az alapítvány gazdálkodása, a kapott támogatások valamint az alapítványi célra jutott vagyon, vagyoni hozzájárulás felhasználása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e. Emellett az ÁSZ azt is ellenőrzi, hogy az alapítvány a működést szolgáló nyilvántartási, monitoring és ellenőrzési rendszereket szabályszerűen működtette-e, beszámolási kötelezettségét teljesítette-e.

 

Az ellenőrzés eredményeként az ellenőrzött szervezet gazdálkodása javulhat, átfogó képet kaphatunk alapítvány gazdálkodásának sajátosságairól, hiányosságairól és az alkalmazott jó gyakorlatokról, erősítve a társadalmi bizalmat. Az ellenőrzés tapasztalatai alapján, hiányosságok feltárásával, azok megszüntetésére vonatkozó javaslatokkal hozzájárulunk a közpénzek átlátható, szabályszerű felhasználásához.

 

Klinger Zoltán
ellenőrzésvezető