Elindult a Koch Valéria Iskolaközpont ellenőrzése

2018-05-05 11:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének megfelelően 2018. április 23-án megkezdte „Az országos nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában lévő intézmények gazdálkodásának ellenőrzése – Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet” című ellenőrzését.

Az országos nemzetiségi önkormányzatok az általuk képviselt nemzetiség kulturális autonómiájának megteremtése érdekében intézményeket hozhatnak létre és vehetnek át. Az éves költségvetési törvények közvetlenül az intézményfenntartó országos nemzetiségi önkormányzatokhoz rendelik az általuk fenntartott intézmények működési támogatását.

 

 

A most induló Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógiai Intézet ellenőrzésének középpontjában, annak értékelése áll, hogy az intézmény gazdálkodása, a belső kontrollrendszer kialakítása és működése, a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e.

Az ellenőrzés kezdeti szakaszában az ÁSZ adatszolgáltatásra kérte fel az intézményt és fenntartóját, amelyek alapján megkezdődhet az ellenőrzés lefolytatása. A számvevők eközben megismerik az ellenőrzési programot és folyamatosan készülnek az ellenőrzési feladatok teljesítésére.

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető