Egyetemek vagyongazdálkodását ellenőrzi az ÁSZ

2018-08-10 11:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Megkezdődött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem vagyongazdálkodásának ellenőrzésére való felkészülés.

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők megkezdték a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellenőrzésére való felkészülést, amelynek során megismerik az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött intézmények alapdokumentumait, tevékenységét. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők vizsgával adnak számot.

 

 

Az Állami Számvevőszék célja jelen ellenőrzések keretében annak megítélése, hogy a 2017. évben az intézmények átlátható és elszámoltatható vagyongazdálkodást valósítottak-e meg, valamint biztosították-e az állami vagyon védelmét, a vagyonváltozást eredményező döntések szabályszerűek voltak-e. Emellett az ÁSZ ellenőrzi állami vagyon átlátható, valóságnak megfelelő, szabályszerű kimutatását és azt, hogy az egyetemeknél kialakították-e a vagyongazdálkodás teljesítménymérésére alkalmas követelményeket.


Az ellenőrzés lefolytatásával célunk az, hogy az ellenőrzés tapasztalatai alapján, az esetleges hiányosságok feltárásával, azok megszüntetésére vonatkozó javaslatokkal hozzájáruljunk a közpénzek átlátható, szabályszerű felhasználásához.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető