Egy alapítványi jelentéstervezet az Elnöki Értekezlet előtt

2018-06-29 15:38:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

A Szinergia Gazdasági Oktatást Támogató Alapítvány költségvetési támogatások felhasználásával kapcsolatos számvevőszéki jelentéstervezete elkészült, melyet az ellenőrzésvezető 2018. június 29-én terjesztett az Elnöki Értekezlet elé.

 

Az Állami Számvevőszék a „Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése – A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli köznevelési és szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatási felhasználásának ellenőrzése” című ellenőrzési program alapján ellenőrizte a Szinergia Gazdasági Oktatást Támogató Alapítványt.

 

A Szinergia Gazdasági Oktatást Támogató Alapítvány a 2014-2016 közötti ellenőrzött időszakban, mint köznevelési intézmény fenntartója a központi költségvetésből támogatásban részesült. Az ellenőrzési program alapján az Állami Számvevőszék ellenőrzése a központi költségvetésből kapott támogatások felhasználásának szabályszerűségére, az igénylések, elszámolások megfelelőségére, terjedt ki.

 

Egy alapítványi jelentéstervezet az Elnöki Értekezlet előtt

 

Az ellenőrzésvezető az összeállított számvevőszéki jelentéstervezetet az Elnöki Értekezletre beterjesztette. A minőségirányítási rendszer fontos elemeként a számvevőszéki jelentéstervezetet az Elnöki Értekezleten történő megtárgyalását megelőzően mind az ellenőrzés felügyeleti vezetője, mind a támogató osztályok véleményezik. A vélemények elsődlegesen az ellenőrzés célra tartottságára, az ellenőrzési programnak való megfelelőségére, valamint a jogi és egyéb szempontokra fókuszálnak.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet elősegíti a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, nyilvánosság számára is közérthető, tartalmas bemutatását.

 

Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető