Dunaszeg utóellenőrzéséről készül a jelentéstervezet

2018-09-15 09:00   |   Feltöltötte: Major László
Utoljára frissítve: 2018-09-12 08:21

Dunaszeg Község Önkormányzata utóellenőrzésében megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása. A jelentéstervezet közérthető formában összefoglalja az ellenőrzés megállapításait a számvevői munkaanyagok alapján.

Mint arról már korábban hírt adtunk, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) számvevői elkészítették munkaanyagaikat Dunaszeg Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzésében. Az ellenőrzés következő szakaszában, a „négy szem” elvű minőségbiztosítási felülvizsgálaton keresztülment számvevői munkaanyagok alapján, a szakmai hitelesség és a közérthetőség szem előtt tartásával, az ellenőrzésvezető elkészíti a számvevőszéki jelentéstervezetet.


 

A jelentéstervezet arra a kérdésre ad választ, hogy a polgármester és a jegyző az előírt határidőben végrehajtották-e a 16182. számú ÁSZ jelentés javaslataira készített, az ÁSZ által jóváhagyott intézkedési tervben foglaltakat. Az ellenőrzés hozzájárul az önkormányzatok átlátható, elszámoltatható közpénzfelhasználásának megteremtéséhez, mivel a jelentéstervezet rámutat a végre nem hajtott intézkedések okozta kockázatokra a közpénzzel való gazdálkodás során.


Dr. Major László
ellenőrzésvezető