Csepreg ellenőrzése a jelentéstervezet írásának fázisában

2018-12-28 11:44   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

Az Állami Számvevőszék általi ellenőrzés során az elfogadott ütemtervnek megfelelően készül Csepreg Város Önkormányzatának jelentéstervezete

Az ellenőrzött szervezet által megküldött dokumentumok alapján levont következtetéseket tartalmazó számvevői munkaanyagok ellenőrzésvezető részére történő átadása megtörtént, melyet követően az ellenőrzésvezető megkezdte Csepreg Város Önkormányzatának ellenőrzése vonatkozásában a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását. Az összeállított számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzésvezető a felügyeleti vezetővel egyeztetett szakmai értekezlet keretében áttekinti.

 

Az Alaptörvény szerint az önkormányzatok kötelezettsége a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvének érvényesítése, a nemzeti vagyonnal való rendeltetésszerű és felelős módon való gazdálkodás biztosítása. Csepreg Város Önkormányzata a 2017. évi zárszámadási rendelete szerint több, mint 1 Mrd Ft költségvetési bevételt ért el, valamint több, mint 700 millió Ft költségvetési kiadást teljesített.

 

 

 

Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az Önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében értékeljük továbbá, hogy az Önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.

 

Dr. Domokos Magdolna