Bővült a Közszolgáltatási elemző végzettséget szerzettek száma

2018-06-06 16:33:00   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette

A mai napon tett záróvizsgát az Állami Számvevőszék és a Miskolci Egyetem együttműködésében létrehozott közös tanszék által meghirdetett „Közszolgáltatási elemző” szakirányú továbbképzésben  a 2017/2018-s tanévben résztvevők első csoportja.  

Az Országgyűlés 2015 júniusában elfogadott határozatában támogatta, hogy a közpénzekkel és közvagyonnal való gazdálkodásban érintett szervezetek tekintetében az Állami Számvevőszék szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést. E cél megvalósítására Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora 2015-ben együttműködési megállapodást írtak alá a közpénzekkel, közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítását, fejlesztését szolgáló képzés és kutatás feltételeinek megteremtése érdekében, s amely megállapodás részét képezte egy a Miskolci Egyetem szervezetén belül működő kihelyezett intézeti tanszék létrehozása is.

 

 


A 2017/2018-as tanévben második alkalommal meghirdetett „Közszolgáltatási elemző” szakirányú továbbképzés célja olyan számvevők, valamint a közszolgáltató szervezetek részére olyan szakemberek képzése, akik hozzá tudnak járulni a közpénzekkel való hatékony és átlátható gazdálkodáshoz, ezáltal az állammenedzsment fejlesztéséhez. A képzés során olyan szaktudás átadására kerül sor, amely a hallgatókat a szervezeti teljesítmény mérésére, a teljesítményértékelési rendszerek kialakításának döntés-előkészítésére, az elért teljesítmények elemzésére és ellenőrzésére készíti fel.

 

A mai napon hat számvevő tbizonyította tudását és tett sikeres záróvizsgát, a csoport további hallgatói pedig a következő szemeszterben védik meg szakdolgozatukat. Gratulálunk számvevőinknek és további munkasikereket kívánunk!

 

Gyaraki Henriette

Állami Számvevőszék