Belső kontrollrendszer ellenőrzés négy önkormányzatnál

2019-02-08 11:01   |   Feltöltötte: Bajnai Zsuzsanna
Utoljára frissítve: 2019-02-08 11:26

Az Állami Számvevőszék megkezdte az „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul" című ellenőrzés keretében Biatorbágy, Dunaharaszti, Üllő és Halásztelek önkormányzatainak ellenőrzését.

Az Állami Számvevőszék a belső kontrollrendszer működésének ellenőrzésével az önkormányzatok szabályszerű működését támogatja, javaslataival segíti az Alaptörvényben megfogalmazott fenntartható költségvetési gazdálkodás elvének érvényesülését.


Az Állami Számvevőszék elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a feladat elvégzésében közreműködő számvevők megkezdték a felkészülést. A jogszabályi környezeten túl az önkormányzat adatszolgáltatása alapján áttekintik a működést befolyásoló belső irányítási eszközöket.

 


Az ellenőrzés során értékelésre kerül, hogy szabályszerűen alakították-e ki, valamint működtették az önkormányzatok a belső kontrollrendszerüket, a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal szabályszerűen és felelősen gazdálkodtak-e. Az ellenőrzés kiterjed arra is, hogy az önkormányzatnál kiépítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat valamint, hogy a teljesítményellenőrzés feltételeit kialakították-e.

 

Bajnai Zsuzsanna
ellenőrzésvezető