Az INTOSAI Megfelelőségi Ellenőrzési Albizottság ülése

2018-10-08 11:09:00   |   Feltöltötte: Hoppál Krisztina Rita

Az INTOSAI Megfelelőségi Ellenőrzési Albizottsága (INTOSAI CAS) 2018. október 8-10. között rendezi 15. éves ülését, melynek házigazdája idén az Európai Számvevőszék. Az ÁSZ az Albizottság munkájában, 2013 óta, tagként működik közre. A találkozón, az Albizottságot érintő legfontosabb témák kerülnek megvitatásra, többek között a Stratégiai Fejlesztési Tervhez (SDP) kapcsolódó 2.2 és 2.3 számú CAS projektek is napirendre kerülnek majd.

 

A 2004-ben alakult, INTOSAI Megfelelőségi Ellenőrzési Albizottsága (INTOSAI CAS) egyike a Legfőbb Ellenőrző Intézmények Nemzetközi Szervezete (INTOSAI) Szakmai Standardok Bizottsága alá tartozó albizottságoknak. Feladata a megfelelőségi ellenőrzésre vonatkozó alapelvek és útmutatók kidolgozása és gondozása. Az INTOSAI CAS-nak jelenleg 19 számvevőszék tagja, elnöke az indiai számvevőszék. Az Állami Számvevőszék 2013 óta tagként vesz részt munkájában.

 


Az INTOSAI CAS 15. éves ülését 2018. október 8-10. között rendezi, melynek házigazdája az Európai Számvevőszék lesz. A találkozón az Albizottságot érintő legfontosabb témák kerülnek megvitatásra. Megtárgyalásra kerül a Stratégiai Fejlesztési Tervhez (SDP) kapcsolódó 2.2 és 2.3 számú CAS projektek, a megfelelőségi ellenőrzés végrehajtása során, a szabályszerűségi és helyénvalósági aspektusok vizsgálatakor számításba veendő hatóságokkal kapcsolatos útmutató, illetve az Európai Unió 2017-es költségvetésről szóló éves jelentés. Továbbá, a találkozó keretein belül, a résztvevők megvitatják a bemutatott számvevőszéki esettanulmányokat, kiegészítik az Albizottság feladatait és megtárgyalják a Szakmai Dokumentumok INTOSAI Keretrendszeréhez (IFPP) kapcsolódó lehetséges projekteket, illetve az INTOSAI Fejlesztési Kezdeményezése (IDI) megfelelőségi ellenőrzésekkel kapcsolatos tevékenységét.

 

Ilija-Hangyál Zsófia
számvevő tanácsos


Hoppál Krisztina Rita
nemzetközi munkatárs