Az IFKA Iparfejlesztési Nkft. ellenőrzése új szakaszba lépett

2018-05-04 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Az állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásának kapcsán indult ellenőrzések során lezárult a számvevői és külső szakértői munkaanyagok elkészítésének szakasza, és megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. február 13-án kezdte meg az állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásának ellenőrzését.

Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők és külső szakértők az ellenőrzött szervezet által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával végezték el az ellenőrzési programban meghatározott szempontok szerinti értékelést, és megállapításaikat számvevői munkaanyagokban összesítették. A munkaanyagaik alapján elkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Kerekes Péter

ellenőrzésvezető