Az ENSZ bizottsági elnökének találkozója az ÁSZ főtitkárával

2018-07-13 11:32:00   |   Feltöltötte: Radócz Ákos

2018. július 11-én az Állami Számvevőszék főtitkára, Holman Magdolna megbeszélést folytatott az ENSZ magyarországi képviseleteinek szervezeteken átnyúló, közös bizottságának elnökével, Seshan Nurani Sreenivasannal a szervezetek közötti jövőbeli kapcsolat fenntartása és egy esetleges együttműködés kialakítása érdekében.

A megbeszélésen röviden bemutatásra került, az Állami Számvevőszék működése, mely 2011-ben új alapokra helyeződött a jogi környezetben bekövetkezett változások miatt. A főtitkár kihangsúlyozta az ÁSZ céljait, ezen belül is az átlátható közpénzügyi rendszer megteremtését Magyarországon. A célok megvalósítása érdekében a szervezet megalkotta stratégiáját és küldetését, valamint átalakította és megvalósította a mátrix szervezetben való munkavégzést. Holman Magdolna kiemelte a szervezet humán erőforrás stratégiáját a kitűzött célok hatékony megvalósítása érdekében. Az ÁSZ számára fontos, hogy gondos gazdaként bánjon a rendelkezésére álló humánerőforrással, ezért karriermenedzsment rendszert vezetett be 2016-ban. A rendszer célja, hogy a feladat-ellátás szükségleteihez igazodóan az adott munkakört a legalkalmasabb személyekkel töltse be, figyelembe véve a képesítést, szakmai gyakorlatot, készséget és képességet. Az ÁSZ nagy hangsúlyt fektet továbbá az alkalmazottak motivációjára, és kialakította a munkavállalók teljesítmény értékelésének komplex rendszerét.

 

Az ENSZ bizottsági elnökének találkozója az ÁSZ főtitkárával

 

Az ENSZ fontos partnereként tekint Magyarországra és állami szerveire. Az ENSZ bizottsági elnöke elmondta, hogy a szervezete bérfelmérést végez annak érdekében, hogy a piaci béreket feltárva versenyképes jövedelmet állapítson meg magyarországi képviseletein dolgozó munkavállalói számára, valamint az állami szektor munkaköreihez kapcsolódó bérekkel egy összehasonlítást végezzen.. Ezt követően az ÁSZ Főtitkára felhívta a figyelmet a törvényben rögzített javadalmazási rendszerre, valamint a személyes adatok védelmére, ezen belül is a GDPR-ral kapcsolatos törvényi előírásoknak való megfelelésre. A felek végül abban állapodtak meg, hogy első körben megfogalmazzák azokat a konkrét célokat, melyek egy lehetséges együttműködés alapjait megteremthetik a két szervezet között.


Holman Magdolna
Modor Antónia
Állami Számvevőszék