Az Ellenőrzés-előkészítési osztály feladatai

2018-09-07 09:43   |   Feltöltötte: Dr. Markovics Natália

Az Állami Számvevőszék Stratégiájának Alapértéke szerint ellenőrzései segítik az integritás alapú, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás megteremtését. Ellenőrzési támogató funkciójában az Ellenőrzés-előkészítési osztály közvetlen ellenőrzés-támogatást biztosít az ellenőrzések gördülékeny lebonyolításában.

 

Az Állami Számvevőszék Szervezeti és Működési Szabályzata szerint az osztály feladatai közé tartoznak az ellenőrzések indításának ütemezésével összefüggő előkészítési és végrehajtási feladatok, az egyes ellenőrzések ütemezésének, az ellenőrzés erőforrás-kapacitás szükségletének, az ellenőrzés szervezési program megtervezésének előkészítése, továbbá a szakmai programrészből és az ellenőrzés-szervezési programrészből álló ellenőrzési program összeállítása.

 

 

 

 

Az osztály az ellenőrzések előkészítésével, ütemezésével járul hozzá az ellenőrzések hatékony és eredményes lefolytatásához. Az ellenőrzés-előkészítési tevékenységeket ellátó szervezeti egység szabályszerű és eredményes működésének felügyeletéért a programozási vezető a felelős.

 

 

Tóth Marianna
osztályvezető