Az EEO szerepe az ellenőrzés szakaszaiban

2018-09-15 11:14   |   Feltöltötte: Dr. Markovics Natália
Utoljára frissítve: 2018-09-13 13:40

Az Állami Számvevőszék Szervezetfejlesztési Stratégiája szerint az erőforrások optimális felhasználása érdekében támogatja a projektszerű munkavégzést, elősegíti az ellenőrök kreatív együttműködését a minőségi eredmény elérése érdekében. Az ÁSZ fenntartja és – a hatékonyság, gazdaságosság szempontjainak való megfelelés érdekében – időközönként felülvizsgálja az ellenőrzési munka szakaszolását.

Az Állami Számvevőszék Szervezeti és Működési Szabályzata szerint a projekt elven működő számvevőszéki ellenőrzés hét szakaszra tagolódik:

 

a) az előtanulmányi-lap elkészítése – első szakasz,
b) az ellenőrzés szakmai tervezése – második szakasz,
c) az ellenőrzésszervezési programrész és az ellenőrzési program elkészítése – harmadik szakasz,
d) felkészülés az ellenőrzési program végrehajtására és a számvevői munkaanyag elkészítése – negyedik szakasz,
e) a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása és a számvevői megállapítások megtétele – ötödik szakasz,
f) a számvevőszéki jelentéstervezetben megtett számvevői megállapításoknak az ellenőrzött szervezetekkel való egyeztetése, véglegesítése, kiadmányozása – hatodik szakasz,
g) a számvevőszéki jelentés hasznosulása, hasznosítása – hetedik szakasz.

 

 

Az Ellenőrzés-előkészítési osztály ellenőrzést támogató funkciójában az ellenőrzés harmadik szakaszában végez feladatot az ellenőrzésszervezési programrész és az ellenőrzési program elkészítésével. Feladatellátása során az ellenőrzés többi szakaszának végrehajtását biztosítja, amellyel hozzájárul az ellenőrzések hatékony lefolytatásához.

 

 

Tóth Marianna
osztályvezető