Az ÁSZ lett a Legszimpatikusabb csapat a Hivatal Kupán

2018-09-10 11:14   |   Feltöltötte: Rácz Péter
Utoljára frissítve: 2018-09-10 11:23

Az Angyalföldi Természetbarát és Testedző Egyesület szervezésében szombaton rendezték meg a Hivatal Kupa kispályás labdarúgótornát, amelyen az Állami Számvevőszék is indult. A kilenc együttest felvonultató mezőnyben az ÁSZ az ötödik helyen végzett, és elnyerte a Legszimpatikusabb csapatnak járó kupát.

A selejtezőt hármas csoportokban rendezték meg, a Számvevőszék a XIII. Kerületi Önkormányzattal és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal játszott. Az első mérkőzésen az ÁSZ 4–1-es győzelmet aratott a XIII. kerületiek ellen, majd 3–1-es vereséget szenvedett a MEKH-től. A harmadik meccsen a XIII. kerület legyőzte a MEKH együttesét, így mindhárom gárda egy győzelemmel és egy vereséggel zárt. A szabályok szerint a gólkülönbség döntött. Az ÁSZ és a MEKH +1-gyel zárt, ám utóbbi folytathatta a legjobb háromban, mivel eggyel több gólt szerzett (6–5). Így az ÁSZ a 4–6. helyért küzdhetett a X. Kerületi Önkormányzattal és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával (BVOP).


A X. kerületiek ellen remek és szoros küzdelemben 4–3-ra nyert a Számvevőszék, ám a BVOP elleni utolsó mérkőzésen kijött, hogy az ÁSZ csak egy cserével játszotta végig a tornát. A vége 3–0-s vereség lett, így az Állami Számvevőszék az 5. helyen zárt. Ugyanakkor elnyerte a Legszimpatikusabb csapatnak járó kupát.

 

Az Állami Számvevőszék csapata


A torna győztese az Országgyűlési Őrség lett, a második helyet a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szerezte meg, míg a MEKH végzett harmadikként. Az utolsó helyezettnek járó citromtortát a XIII. Kerület Önkormányzat kapta.


A torna gólkirálya Horváth Balázs (KSH), a legjobb játékosa Czente Ferenc (NISZ Zrt.), a legjobb kapusa Petróczi Tamás (BVOP), a legsportszerűbb csapata a Közbeszerzési Hatóság lett.


HIVATAL KUPA 2018, BUDAPEST
1. Országgyűlési Őrség, 2. Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., 3. Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, 4. Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, 5. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK (Gáspár Dániel, Lukács László Géza, Poszmik Géza, Rácz Péter, Stocz Ferenc, Szabó Béla, Tamás Gábor), 6. Kőbányai Önkormányzat, 7. Központi Statisztikai Hivatal, 8. Közbeszerzési Hatóság, 9. XIII. Kerületi Önkormányzat

 

Rácz Péter