Az ÁSZ észrevételezésre megküldte Lakitelek jelentéstervezetét

2018-07-11 14:43   |   Feltöltötte: Győriné Franyó Éva
Utoljára frissítve: 2018-07-12 11:33

A Lakitelek Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet az ÁSZ törvény előírása szerint észrevételezésre megküldte Lakitelek Önkormányzat polgármesterének.

Az Állami Számvevőszék az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését a 2014-2016. évekre vonatkozóan végezte el. Ennek keretében ellenőrizte az önkormányzat pénzügyi egyensúlyának megteremtését, a tulajdonosi és irányító szervi feladatok ellátásának, valamint az integritás szemlélet érvényesülésének megfelelőségét.


Lakitelek Önkormányzata Bács-Kiskun megyében, a tiszakécskei járásban található, a település állandó lakosainak száma 2016. január 1-jén 4406 fő volt.


Az Önkormányzat hét fővel működő Képviselő-testület munkáját az ellenőrzött időszakban három állandó bizottság támogatta. Lakitelek Önkormányzata feladatait Polgármesteri Hivatalával, négy költségvetési szervvel és hét gazdasági társasággal látta el. A polgármester a 2014. évi önkormányzati választások óta tölti be tisztségét, a jegyző 2015. áprilisától látja el feladatait.

 

Az ÁSZ elnöki értekezletén elfogadott, nem nyilvános jelentéstervezetet az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény alapján megküldte észrevételezés céljából az ellenőrzött település polgármesterének. A polgármesternek tizenöt nap áll rendelkezésre, hogy az ellenőrzés megállapításaira írásban észrevételt tehessen.


Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény szerint az ÁSZ a beérkezett észrevételre harminc napon belül a polgármesternek írásban válaszol.

                                                                                                                                        Dr. Benedek Mária
                                                                                                                                        felügyeleti vezető

 

                                                                                                                                        Győriné Franyó Éva
                                                                                                                                        számvevő