ÁSZ ellenőrzés újabb három önkormányzatnál

2018-07-30 09:36   |   Feltöltötte: Terleczkyné Dr. Eisele Edit

Az Állami Számvevőszék megkezdte az „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul” című ellenőrzés keretében Baj Község Önkormányzata, Bordány Nagyközség Önkormányzata, valamint Tiszaszőlős Községi Önkormányzat ellenőrzését.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzé-si program alapján megkezdődött az „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul” című ellenőrzés keretében Baj Község Önkormányzata, Bordány Nagyközség Önkormányzata, valamint Tiszaszőlős Községi Önkormányzat ellenőrzésére való felkészülés. A számvevők a felkészülés alatt megismerik az ellenőrzési programot, tájékozódnak az ellenőrzött szervezetekről, áttekintik a rendelkezésre álló dokumentumokat.

 

ÁSZ ellenőrzés újabb három önkormányzatnál

 

Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében értékeljük továbbá, hogy az önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.

 

Az Állami Számvevőszék stratégiájában megfogalmazásra került, miszerint törekszünk arra, hogy ne csak az ellenőrzöttek hibáira mutassunk rá, hanem a jó gyakorlat közreadásával segítsük a közpénzzel, közvagyonnal való hatékonyabb, eredményesebb gazdálkodást, és ezzel az ÁSZ törvény előírásainak megfelelően támogassuk a jól működő állam felépítésének munkáját.

 

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzés előkészítése keretében tájékoztatta az ellenőrzés megindításáról Baj Község Önkormányzatát, Bordány Nagyközség Önkormányzatát, valamint Tiszaszőlős Községi Önkormányzatot.

 

Terleczkyné dr. Eisele Edit
ellenőrzésvezető