ÁSZ-ellenőrzés Sükösd Önkormányzatánál

2018-09-13 14:00   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin
Utoljára frissítve: 2018-09-13 08:16

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési ütemtervének megfelelően megkezdődött Sükösd Nagyközség Önkormányzatának ellenőrzése.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jóváhagyott ellenőrzési ütemtervének megfelelően „Az önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul” című ellenőrzést folytat Sükösd Nagyközség Önkormányzatánál.

 

Az (ÁSZ) ellenőrzésének célja annak megállapítása, hogy az Önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében az ÁSZ értékeli továbbá, hogy az Önkrmányzatoknál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményértékelés feltételeit.

 

Sükösd Nagyközség Bács-Kiskun megyében a Bajai járásban helyezkedik el, lakosainak száma 2017. január 1-jén 3487 fő volt.

 

Az ellenőrzés felkészülési szakaszában a számvevők megismerik az ellenőrzési programot, valamint az ellenőrzés jogszabályi feltételeit, a felkészülést követően szakmai vizsgát tesznek az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról. A számvevők a felkészülést követően az ellenőrzött szervezet által az ellenőrzés részére megküldött dokumentumokat és tanúsítványokat értékelik, ellenőrzési megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik.

 

Ráczkevi Katalin 

ellenőrzésvezető