A Vezetői Akadémia hallgatói az ellenőrzésvezetés előszobájában

2018-06-08 13:55:00   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette

Az Vezetőképző Akadémia hallgatói ezen a héten ellenőrzésvezetői gyakorlati feladatot kaptak. A hét feladata a számvevői anyagok alapján egy jelentéstervezet elkészítése, melynek keretében még nem „élesben”, de már gyakorolhatják a tömörség, érthetőség és a lényeges elemek kiemelésének kritériumait, a mentorként közreműködő felügyeleti vezető segítségével. 

Az Állami Számvevőszék stratégiája szerint „gondoskodik a legfontosabb szakmai érték, a szaktudás megőrzéséről, fejlesztéséről. Színvonalas képzés, strukturált oktatás révén biztosítja a szakmai hozzáértés fokozását…” A már meglévő szakmai és egyéni szaktudást jelentős mértékben kiegészítették az elméleti képzések. Ugyancsak az edukáció részeként, az önálló munkavégzés mellett az Akadémia minden hallgatója részt vett elnöki meghívottként a héten benyújtott jelentéstervezetek kiértékelésében.

 

Vezetőképző Akadémia - Állami Számvevőszék


A Vezetőképző Akadémia felkészíti a jövőbeni vezetőket számvevőszéki feladataik ellátására, ennek megfelelően a héten a jelentések célra tartottságának követelménye került a fókuszba. A munkát csoporton belül egyeztetik, de önállóan, operatív módon végzik. A feladat ellátása során már használni kell az ÁSZ jelentések formai követelményeit biztosító jelentés sablont.

 

Asztalosné Zupcsán Erika 

Kistóth Krisztina

Gyaraki Henriette