A Színház-és Filmművészeti Egyetemet ellenőrzi az ÁSZ

2018-10-06 08:25:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Az Állami Számvevőszék az év második felében folytatja az oktatási szektor egyes intézményeinek ellenőrzését. Az ellenőrzésünk célja annak megítélése, hogy az SZFE működése elszámoltatható módon, a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét érvényesítve zajlott-e, valamint hogy biztosította-e a nemzeti vagyon értékének megőrzését, védelmét és szabályszerű kezelését.

Az Állami Számvevőszék azzal, hogy feltárja a Színház- és Filmművészeti Egyetem gazdálkodásában fellelhető esetleges hiányosságokat, hozzájárul az Egyetemen folytatott pénzügyi- és vagyongazdálkodás szabályszerűségének javításához.


Az ellenőrzést végző számvevők a felkészülést követően már korábban befejezték a Színház- és Filmművészeti Egyetem által szolgáltatott adatok felülvizsgálatát. Ezt követően az ellenőrzésbe kijelölt számvevők munkalapokon minősítették az ellenőrzött szervezetet, amelyek alapján elkészítették a számvevői munkaanyagaikat. A számvevők a megállapításokat az Egyetem által az ellenőrzés rendelkezésére bocsátott dokumentumok és a kitöltött tanúsítványok, és a teljességi és hitelességi nyilatkozat alapján tették meg, így biztosítva azok tényszerűségét és hitelességét.


Az elkészült számvevői munkaanyagokat négy szem elvű felülvizsgálatnak vetjük alá, melynek keretében az ellenőrzésbe kijelölt számvevők egymás munkaanyagait vizsgálják felül. A végleges számvevői munkaanyagok dokumentált módon kerülnek átadásra az ellenőrzésvezető részére, aki ez alapján készíti el a számvevőszéki jelentéstervezetet.


Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető