A Párbeszéd intézkedési tervét is elfogadta az ÁSZ

2018-06-11 15:02:00   |   Feltöltötte: Horváth Bálint

Megfelelő a Párbeszéd Magyarországért Párt intézkedési terve. Az abban meghatározott feladatok alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására. Az intézkedési terv végrehajtása hozzájárul ahhoz, hogy a Párbeszéd a jövőben a vonatkozó jogszabályok betartásával gazdálkodjon.

Az Állami Számvevőszék 2018. január 11-én hozta nyilvánosságra a Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) 2015-2016. évi gazdálkodása törvényességéről készült jelentést. Az ellenőrzés megállapításai alapján az ÁSZ tíz javaslatot fogalmazott meg a párt elnökének.


Törvényi előírás szerint az ellenőrzött szervezeteknek a számvevőszéki jelentés kézhezvételétől számított 30 napon belül kötelezően intézkedési tervet kell készíteniük az ÁSZ megállapításai alapján. A törvény arról is rendelkezik, hogy az intézkedési tervet meg kell küldeniük az ÁSZ részére. Ez biztosítja, hogy az ellenőrzöttek kijavítsák a gazdálkodásukban feltárt szabálytalanságokat.

 

Megfelelő a Párbeszéd Magyarországért Párt intézkedési terve.


A Párbeszéd Magyarországért Párt határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére, az ugyanakkor nem volt megfelelő, ezért az intézkedési tervet az ÁSZ visszaküldte. A párt ismételten megküldött, kiegészített intézkedési tervéről az ÁSZ megállapította, hogy az abban meghatározott feladatok már alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, így az ÁSZ elfogadta a Párbeszéd intézkedési tervét.


Amennyiben a Párbeszéd Magyarországért Párt végrehajtja az intézkedési tervben vállalt feladatokat és a gazdálkodása során betartja a vonatkozó jogszabályokat, akkor elkerülhető lesz az ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok megismétlődése és a párt törvényes működése biztosított lesz.


Az ÁSZ 2018. június 8-án, pénteken jelentette be, hogy elfogadta a Demokratikus Koalíció intézkedési tervét, az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét pedig már áprilisban megfelelőnek találta az ÁSZ.

 

Holman Magdolna
főtitkár