A Mikulás idén is meglátogatta a Számvevőszéket

2018-12-07 13:30   |   Feltöltötte: Petrik Judit

Idén sem haladt el szó nélkül a Mikulás az Állami Számvevőszék székháza előtt. Gyermeksereg dala jelezte a Nagyszakállúnak, hogy már nagyon várják a meglepetéseket rejtegető zsákját. A puttony cipelésében manói segítették: több, mint száz gyermek jótettei szolgáltak rá a kedves, öreg Télapó figyelmére.

Az Állami Számvevőszék évről évre Mikulás-ünnepséggel örvendezteti meg munkatársainak gyermekeit: a legkisebbeket és szüleiket a Baba-mama találkozóra invitálja ilyenkor a Számvevőszék, míg a nagyobbacskák a Mikulás-ünnepre kapnak meghívót. Az idei Baba-mama találkozón is az egy éves kor körüli csöppségeket és szüleiket látta vendégül a székház. A vendégeket Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke köszöntötte.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Szinte minden óvodáskorú gyermeket kíváncsisággal tölt el szülei második otthona, különösen akkor, ha ilyen kedves eseménnyel kapcsolódik össze a közös, és rendkívüli „munkanap”. Lelkes érdeklődéssel forgolódó, megszeppent szabadnapos ovisok és kisiskolások érkeztek péntek délelőtt családjukkal az Apáczai Csere János utcai székházba.

 

 

A csaknem 150 éves, tiszteletet parancsoló épületben csak a ruhatárból kifelé enyhültek meg a gyermeki tekintetek: a finomságokkal kecsegtető, terített asztalok, és a hatalmas, játszóháznak berendezett Üvegterem igazi csodaországként hívogatta őket. A konferenciaterem méltóan átalakult az ünnepi rendezvényhez: a hatalmas teret egyetlen játszóházzá varázsolta a sok színes szőnyegen, zöld műfüvön elhelyezett nagyméretű ügyességi játék, a piros terítős asztalokon sereglő végtelen asztali elfoglaltság, a Mikulásfalvát keretező dekorációs és játszófalak.

 

A képre kattintva galéria nyílik!


Az ünnepi háttérzene segítette a gyerekeket az oldódásban, Mikulásfalva manói pedig az ismeretlen játékok felfedezésében, az ügyességi játékokon való ügyeskedésben. Éppen mire elérkezett az első szuszogás ideje a nagy felfedezésekből, érkezett a hír: épp erre jár a Mikulás! A szülők segítettek a csöppségeknek a hívogató dalok kellően hangos intonálásában, mire a várva várt Nagyszakállú valóban belépett segítőjével, és elfoglalta pihentető karosszékét.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A riadt tekintetek néhány dal után csillogni kezdtek, a Mikuláshoz közelebb ültek, és már várakozással szegeződtek a piros ruhás apóra. A kisvendégek sorban számolhattak be ügyességükről, kedvenc verseikről, dalaikról, és megkaphatták minden jóságuk elismeréséül a hőn áhított piros csomagocskát. Immár az izgalmakon túl folytatódhatott a játszóház felfedezése, a gyermekarcok meséssé festése. A Mikulás a gyermekekkel töltötte a délelőtt hátralévő részét is, számos fényképpel gazdagítva a karácsonyi fotóalbumokat.

 

Petrik Judit
Kommunikációs és Kapcsolattartási Osztály