A Gyulai Közüzem Nkft.-től nem érkezett észrevétel

2018-10-07 16:10:00   |   Feltöltötte: Federics Adrienn

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezethez nem tett észrevételt a társaság ügyvezetője, illetve a társaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat polgármestere.

Az Állami Számvevőszék a törvényi előírásoknak megfelelően megküldte a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet a társaság ügyvezetőjének és a többségi tulajdonos Gyula Város polgármesterének.


Az önkormányzat 1996-ban alapította a Gyulai Közüzemi Kft.-t, 100%-os önkormányzati tulajdonú társaságként. A társaságban 2013. május 9-től tulajdonossá vált hét másik önkormányzat, azonban Gyula Város Önkormányzatának a taggyűlésben fennálló 85%-os szavazati többsége az ellenőrzött időszak végéig megmaradt. A társaság 2014. április 30-tól lett nonprofit gazdasági társaság. A társaság fő tevékenysége a víztermelés, vízkezelés, vízelosztás, a szennyvíz gyűjtése, kezelése, a hulladékgazdálkodás és egyéb városüzemeltetési feladatokból állt.

 


Az ellenőrzöttek az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhettek észrevételezési jogukkal. A társaság ügyvezetője valamint a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat polgármestere arról tájékoztatta levelében az ÁSZ elnökét, hogy a jelentésben foglalt megállapításokat nem vitatta, és megteszik a szükséges intézkedéseket a hibák javítására.


Klinga László
felügyeleti vezető