Középpontban a közpénzügyi tudatosság fejlesztése

2019-01-16 14:35   |   Feltöltötte: Katona-Gonda Petra Viktória
Utoljára frissítve: 2019-01-17 15:05

Az Állami Számvevőszék az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesülettel idén immár nyolcadik alkalommal rendezi meg közös konferenciáját, melynek középpontjában a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése áll. A 2019. január 17-én megrendezésre kerülő eseményen szó lesz többek között az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület 2018. évi munkájának eredményeiről és további terveinek bemutatásáról, valamint a folyamatosan fejlődő partneri kapcsolatoknak köszönhető pénzügyi kultúra területén szerveződő intézményközi együttműködések tapasztalatairól is.

Az Állami Számvevőszék kiemelt feladatának tekinti az ellenőrzéseken túl a lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztését, valamint pénzügyi tudatosságának növelését, mely törekvésünket az Országgyűlés a 2014-ben hozott határozatával is elismert és megerősített, támogatva ezzel további célkitűzéseinket intézményünk társadalmi szerepvállalását illetően.

 

Középpontban a közpénzügyi tudatosság fejlesztése

 

Az ÁSZ és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület idei közös konferenciáján a 2018-as évértékelő összegzés mellett, megismerhetjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium valamint a Pénzügyminisztérium pénzügyi kultúra növelését előremozdító stratégiáját, valamint a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében tett eddigi törekvéseit is.

 

Az Állami Számvevőszék évek óta támogatja a pénzügyi kultúra területén szerveződő intézményközi együttműködéseket is. Így a rendezvényen betekintést nyerhetünk a közös munka eredményeibe, illetve a partnerintézmények éves beszámolója is elhangzik majd. Az konferencián elhangzó előadásokról az ÁSZ hírportálján tudósítjuk az olvasókat.

 

Katona-Gonda Petra

Kommunikáció és Kapcsolattartási Osztály