Készül a jelentéstervezet a MÁO-ról és az NSK-ról

2018-01-18 09:00   |   Feltöltötte: Dékány-Lovász Julianna
Utoljára frissítve: 2018-01-18 07:35

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a Magyar Állami Operaház és Nemzeti Sportközpontok ellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2017. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzés tekintetében - a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Sportközpontok által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat. A számvevők munkájának alapul vételével megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a jelentéstervezetek formátumukkal is elősegítik a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, a nyilvánosság számára is közérthető módon történő bemutatását.

 

Az Állami Számvevőszék szabályszerűségi ellenőrzése hozzájárul az intézmények átlátható, elszámoltatható közpénzfelhasználásának megteremtéséhez, a koherens szabályozási környezet kialakításához, elősegítve a felmerülő kockázatok kezelését. Az ellenőrzés eredményeként az Állami Számvevőszék hozzájárul a jó gyakorlatok kialakításához, a gazdálkodás hatékonyságának javításához.

 

A jelentéstervezetek többek között az Operaházra és a Nemzeti Sportközpontokra vonatkozó irányító szervi feladatellátás jogszabályi előírások szerinti szabályszerűségére, a belső kontrollrendszer kialakítására és működtetésére, az erőforrásokkal való szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás követelményére, a beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésére, az intézmény pénzügyi és vagyongazdálkodásával kapcsolatos jogszabályi előírások és belső szabályzatok megfelelőségére, illetve a beruházás döntés-előkészítésére, a beruházási folyamat és a szerződések megkötésének megfelelőségére, a beruházás kivitelezésének előkészítésére vonatkozóan tartalmaznak megállapításokat.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető