Kárpáti Árpád: Érték és közösségalapon a pénzügyi kultúráért

2019-01-17 14:50   |   Feltöltötte: Hochbaum Dániel
Utoljára frissítve: 2019-01-18 08:02

A Nemzeti Művelődési Intézet és az Állami Számvevőszék, valamint az Econventio 4 éves közös együttműködésének eredményeiről tartott előadást Kárpáti Árpád, az NMI kiemelt programjainak igazgatója az Állami Számvevőszék és az Econventio Kerekasztal Egyesület hagyományos közös konferenciáján, Budapesten.

2019. január 17-én nyolcadik alkalommal került megrendezésre az Állami Számvevőszék és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület közös évértékelő konferenciája, melyen Kárpáti Árpád, az NMI kiemelt programjainak igazgatója arról tartott előadást, hogy milyen eredményeket ért el az NMI, az ÁSZ és az Econventio közös együttműködése a pénzügyi kultúra fejlesztésében, hogyan tudott mindez hozzájárulni a magyar társadalom és gazdaság fejlesztéséhez. Kiemelte: szemléletformálásra van szükség, ami a tudatos életvezetést szolgálja.

 

Kárpáti Árpád: Érték és közösségalapon a pénzügyi kultúráért

 

Kárpáti Árpád előadásában ismertette a Nemzeti Művelődési Intézet szerepét, amely a közművelődési szakterületen közszolgáltatási szerződés által lát el állami közfeladatokat. Az intézet a helyi közösségek támogatásával, a mindennapokban segíti a pénzügyi tudatosság formálását. Az intézet komplex szemlélettel, tudatos, érték és közösség alapú társadalom,- és gazdaságfejlesztést kíván megvalósítani a családok és más közösségek támogatásával.

 

 

Az intézet igazgatója beszélt az elmúlt évek eredményeiről is: képzésfejlesztés és tananyagfejlesztés terén, kutatásokban, valamint konferenciák szervezésében is együttműködtek. Kiemelte: az elmúlt négy év során több, mint 15 ezer felnőtt töltötte ki az Econventio tesztjét, mely a pénzügyi szokásokat méri fel.

 

Kárpáti Árpád: Érték és közösségalapon a pénzügyi kultúráért

 

Végezetül kitekintett a jövőbeli tervekre is. 2019-ben újabb felnőttképzést terveznek a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésére, amely során főleg a hátrányos helyzetű térségekre helyezik a fókuszt. Tervezik további tananyagok fejlesztését is. Az intézet pénzügyi tudatosságra irányuló felelősségvállalása tovább erősödhet megyei irodahálózata által.

 

Hochbaum Dániel 

 Kommunikációs és Kapcsolattartási Osztály