Felkészülési szakaszban egy középiskola ellenőrzése

2019-02-11 12:30   |   Feltöltötte: Bálint Kálmán Kadocsa
Utoljára frissítve: 2019-02-11 09:33

Az Állami Számvevőszék megkezdte a Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági és Szakgimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola ellenőrzését a pénzügyi és vagyongazdálkodás, valamint az integritás és belső kontroll témakörében.

Az ellenőrzés célja annak megítélése, hogy az intézményekre vonatkozó irányító szervi feladatellátás a jogszabályi előírások betartásával történt-e; az intézményeknél a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése szabályszerű volt-e; illetőleg az intézmények pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatainak.

 


Az ÁSZ az ellenőrzései során feltárja a gazdálkodást, az esetleges intézményi átalakulás, átszervezését érintő szabályozások esetleges hiányosságait, továbbá ráirányíthatja a figyelmet az esetlegesen szabályozással nem érintett területek fontosságára. Az ellenőrzés támogatja az Állami Számvevőszék Stratégiában megfogalmazott integritás alapú, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás megteremtését, továbbá a közpénzzel, közvagyonnal való hatékonyabb, eredményesebb gazdálkodás elősegítését.


Az ellenőrzés felkészülési szakaszában a számvevők megismerték az ellenőrzési programokat és az ellenőrzöttek által rendelkezésre bocsátott dokumentumokat, ezt követően számot adtak tudásukról.

 

 

Bálint Kálmán Kadocsa
ellenőrzésvezető