Elkészültek a számvevői munkaanyagok két nemzeti gt.-től

2019-01-07 11:56   |   Feltöltötte: Dr. Márton Kristóf

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevő és külső szakértők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és az ÁSZ Elnöke által jóváhagyott Ellenőrzési Program alapján 2018. október 8-án megkezdődött a nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése, ennek keretében a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzése.


Az Állami Számvevőszéknek a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél zajló ellenőrzéseinek hátteréről írt korábbi cikkünket itt olvashatják.


Az ellenőrzésbe kijelölt számvevő és külső szakértők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozzák a szakmailag hiteles jelentéstervezetet, hogy az valós képet mutasson a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. vagyongazdálkodásáról és a tulajdonosi joggyakorlásáról.


A számvevő és a külső szakértők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem" elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevő és a külső szakértők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében átadják az ellenőrzésvezetőnek.

 

Sali Sándorné
ellenőrzésvezető