Vezérszólam

2017-02-17 14:03:33   |   Feltöltötte: Hofmeister László

Megkezdődött a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar Közhasznú Nonprofit Kft., az Óbudai Danubia Zenekar Nonprofit Kft. és a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. vezetőinek értékelésére való felkészülés. Az ellenőrzést az Állami Számvevőszék az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzésének kiegészítő moduljaként fogja lefolytatni.

Az ellenőrzés célja a vezetői teljesítmény értékelése az egyes vezetői feladatok ellátásával összhangban a 2015. évre vonatkozóan.

 

Az ÁSZ ezen ellenőrzés keretében többek között azt értékeli, hogy a három zenekar vezetője kidolgozta-e a társaság középtávú stratégiáját és éves üzleti tervét, valamint ezek megvalósulását értékelte-e, kialakította-e a belső kontrollrendszert, meghatározta-e az átlátható, hatékony, szabályszerű és ellenőrizhető gazdálkodás követelményeit, továbbá felelősen gazdálkodott-e vagyonnal, valamint érvényesítette-e az integritási szemléletet. Ezen utolsó szempont keretében az ÁSZ ellenőrzi, hogy az ügyvezetők intézkedtek-e a külső ellenőrző szervezetek által feltárt szabálytalanságok estében, felmérték-e a korrupciós kockázatokat, valamint intézkedtek-e az összeférhetetlenségek feltárása és megszűntetése érdekében.

 

 

A hatékony vállalatirányítás a tulajdonosi elvárások megfelelő érvényesítésén keresztül hozzájárul a közpénzekkel való felelős gazdálkodáshoz és ezáltal a nemzeti vagyon értékének növekedéséhez.

 

Az ellenőrzés előrehaladásáról folyamatosan beszámolunk az ÁSZ hírportálon.

 

Hofmeister László
ellenőrzésvezető