Új szakaszban két főiskola jogutódainak utóellenőrzése

2017-03-20 09:55:30   |   Feltöltötte: Heffner Zoltán

Befejeződött a számvevői munkaanyagok készítésének szakasza a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Szolnoki Főiskola jogutódainál - az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése keretében. Az ellenőrzésen dolgozó számvevők átadták az elkészített munkaanyagokat, és a számvevői ajánlásokat és megkezdődött a jelentéstervezetek összeállítása.

Az ellenőrzöttek által az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok feldolgozását és értékelését követően készült el a megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyag. Az elvégzett munka során a számvevők leellenőrizték, hogy az ellenőrzöttek határidőben végrehajtották-e az – Állami Számvevőszék 2014. július 31-én és 2015. március 5-én közétett, a Szolnoki Főiskola és a Budapesti Gazdasági Főiskola „Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzése” jelentéseiben tett megállapításokkal összhangban vállalt – intézkedési tervben foglalt feladatokat, és megbizonyosodtak, hogy az ellenőrzöttek az intézkedések végrehajtásával hasznosították-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat.

 

 

A számvevő átadás-átvételi eljárás keretében adja át a teljes munkaanyagot és a számvevői ajánlást az ellenőrzésvezetőnek, mellyel lezárul a számvevő által végzett munkaanyag készítés szakasza. A számvevői munkaanyag és ajánlás alapján az ellenőrzésvezető megkezdi a számvevőszéki jelentés tervezet összeállítását.

 

Heffner Zoltán
ellenőrzésvezető