Számvevői ajánlások a MÁV Szimfonikusok ellenőrzésében

2017-02-17 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Az Állami Számvevőszék 2016. december 7-én indította ellenőrzését az "Alapítványok ellenőrzése" program keretében a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvány gazdálkodásával, a kapott költségvetési támogatások felhasználásával kapcsolatban. Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők elkészítették a munkaanyagukat, és ehhez kapcsolódóan a jelentéstervezetre vonatkozó ajánlásukat is.

Annak megállapítására, hogy a gazdálkodása során betartotta-e a vonatkozó jogszabályi előírásokat, szabályszerűen használta-e fel a kapott költségvetési támogatásokat, továbbá, hogy a működését szolgáló ellenőrzési, monitoring és nyilvántartási rendszerek szabályszerűen működtek-e, az Állami Számvevőszék kijelölt számvevői a MÁV Szimfonikusok Zenekari Alapítvánnyal kapcsolatban az ellenőrzési program által előírt szempontok szerint és az ellenőrzött szervezet által szolgáltatott adatok felhasználásával összeállították a számvevői munkaanyagukat, valamint ez alapján az ellenőrzésvezető részére a jelentéstervezet elkészítéséhez az ajánlásukat.

 

 

Az ellenőrzés a 2013. január 1. és 2015. december 31. közötti ellenőrzött időszakban felhasznált költségvetési támogatások felhasználását és az alapítvány gazdálkodását értékelte azzal a céllal, hogy a közpénzek jogszabályok szerinti felhasználását a nem állami fenntartású intézmények esetében is biztosítani lehessen.

Kerekes Péter

ellenőrzésvezető