Önkormányzati gazdasági társaság ellenőrzése kezdődik Tihanyban

2017-08-11 12:53:00   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin

Megkezdődött az ellenőrzésre való felkészülés az önkormányzati többségi tulajdonban lévő Congeria Településüzemeltető Szolgáltató Kft., valamint a tulajdonosi joggyakorló önkormányzat ellenőrzésére.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2013-2016. évek vonatkozásában ellenőrzi a Congeria Településüzemeltető Szolgátató Kft. gazdálkodásának, valamint Tihany Község Önkormányzata tulajdonosi joggyakorlásának szabályszerűségét.

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy az önkormányzat vagyongazdálkodási tevékenysége során szabályszerűen gyakorolta-e tulajdonosi jogait; a gazdasági társaság szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége, bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelelt-e a jogszabályi és tulajdonosi előírásoknak; a gazdasági társaság kötelezettségállománya jelent-e kockázatot a működésre, valamint a gazdálkodás átláthatósága és elszámoltathatósága érdekében biztosítva volt-e a szolgáltatás díjának megalapozottsága szabályszerű önköltségszámítással.

 

Az ellenőrzés jelenlegi szakaszában a számvevők és az ellenőrzésbe bevont külső szakértő megismerik az ÁSZ Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési programot, valamint megkezdik az ellenőrzött szervezetektől beérkezett dokumentumok áttekintését.

 

Dr. Pellei Tamás

ellenőrzésvezető

 

 

helyettesítését ellátó

 

 

Ráczkevi Katalin

ellenőrzésvezető