Két állami tulajdonú Gt. ellenőrzés folyamatban

2017-05-19 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

A két állami tulajdonú gazdasági társaság vagyonmegőrzésének és gazdálkodásának ellenőrzése jelenlegi szakaszában a szakértői munkaanyagok felülvizsgálata, véglegezése van folyamatban.

Az ellenőrzés keretében a Mahart-Szabadkikötő Zrt.-nél és az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.-nél, valamint tulajdonosi joggyakorlóiknál végzett szabályszerűségi ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy szabályos volt-e a tulajdonosi jogok gyakorlása, a vagyongazdálkodási tevékenység, valamint a bevételek és ráfordítások elszámolása.


Az ellenőrzés jelenlegi szakaszában a társaságoknál végzett helyszíni ellenőrzés során tett megállapításokat tartalmazó szakértői munkaanyagok elkészítése, véglegezése van folyamatban, amelyek a megalapozottság növelése érdekében „négy szem elvű” felülvizsgálat alá kerültek. A felülvizsgálat során tett számvevői észrevételek és javaslatok átvezetését követően a szakértők átadás-átvételi eljárás keretében adják át munkaanyagaikat az ellenőrzésvezetőnek, mellyel lezárul a helyszíni ellenőrzés szakasza.

 

Sali Sándorné

ellenőrzésvezető