Készülnek a munkaanyagok a könyvtári ellenőrzés keretében

2018-01-26 15:00:00   |   Feltöltötte:

Az ellenőrzést végző számvevők az Állami Számvevőszék elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján, az előre meghatározott ütemezésnek megfelelően megkezdték a szakmai munkaanyagok készítését a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház ellenőrzésével kapcsolatban.

 

A könyvtárak felbecsülhetetlen nemzeti értéket képviselve az egyetemes kultúrához kapcsolódó gyűjteményeket őrízve járulnak hozzá a könyvtári és információs szolgáltatás stratégiai jelentőségű állami feladat ellátásához.

 

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervében foglaltaknak megfelelően folyamatban van a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődési Ház ellenőrzése.

 

A könyvtár 1986 óta működik a történelmi Esterházy kastély főépületében. Gyűjteményének nagysága közel 130 ezer dokumentum, mely könyveket, kiadványokat, leveleket, filmeket és egyéb anyagokat tartalmaz. A gyűjtemény összértéke közel 50 millió forint.

 

 

 

Az ellenőrzésben résztvevő számvevők az adatszolgáltatás keretében az ellenőrzött részéről rendelkezésre bocsátott dokumentumokat elemzik és értékelik, majd ezek alapján vonják le következtetéseiket arra vonatkozóan, hogy az intézmény fenntartója a feladatait szabályszerűen látta-e el, a belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése megfelelő volt-e, valamint, hogy az intézmény pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűen történt-e.

 

Az Állami Számvevőszék egyik kiemelt célja, hogy a hatékonyabb és eredményesebb közpénzfelhasználás érdekében a szabályszerűségi követelmények maximálisan érvényesüljenek.

 

Dr. Kokavecz Pál

ellenőrzésvezető