Készülnek a jelentéstervezetek két önkormányzati társaságról

2017-04-20 16:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Nagy Judit

A héten megkezdődött az Újpesti Városgondnokság Szolgáltató Kft, valamint az Újhartyán Település Üzemeltető és Ország Közepe Ipari Park Kft. számvevőszéki jelentéstervezeteinek összeállítása.

 

A számvevői ajánlások átadás-átvételét követően az ellenőrzésvezető – az egységes szempontrendszer figyelembevételével – megkezdte a két önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságnál, a tulajdonosi joggyakorlást ellenőrző számvevők és a külső szakértők által készített számvevői, illetve szakértői munkaanyagok megállapításait összegző számvevői ajánlásokban megfogalmazottak felhasználásával, a jelentéstervezetek elkészítését.

 

Készülnek a jelentéstervezetek két önkormányzati társaságról

 

A számvevőszéki jelentéstervezetekben választ adunk arra, hogy az önkormányzat a feladatellátásához rendelt vagyon működtetését a tulajdonostól elvárható gondossággal végezte-e, a feladatot ellátó gazdasági társaság a létesítő okiratban, szolgáltatási szerződésben foglaltak betartásával biztosította-e a feladat ellátását. A megállapítások alapján megfogalmazott számvevőszéki javaslatok hasznosítása elősegítheti a meglévő hibák megszüntetését. A jó gyakorlatok bemutatásával az ÁSZ hozzájárul a követendő megoldások megismertetéséhez, terjesztéséhez.

 

Dr. Nagy Judit

ellenőrzésvezető