Készül a jelentéstervezet Dabas Város Önkormányzatánál

2017-09-12 13:00:00   |   Feltöltötte: Rácz Sándor

Az Önkormányzatnál, az önkormányzatok integritás és belső kontrollrendszere illetve egyes befektetési tevékenységeinek ellenőrzése újabb állomásához érkezett. Az elkészült munkaanyagok alapján elkezdődött a jelentéstervezet összeállítása.

A Pest megyei város önkormányzatánál az ellenőrzés 2017. június 24-én kezdődött. Az ellenőrzés során a kijelölt számvevők feladata volt annak megítélése, hogy az Önkormányzat a belső kontroll rendszert hogyan alakította ki, hogyan működteti és az egyes befektetési tevékenységeit hogyan valósította meg.

 

 

A számvevők az összeállított munkaanyagban értékelték az Önkormányzat tevékenységét, intézkedéseit. Az ellenőrzés lefolytatásához az ellenőrzött szervezet a tanúsítványok elektronikus kitöltésével, valamint az ÁSZ által kért dokumentumok megküldésével szolgáltatott adatokat, amelyek valódiságát és teljes körűségét az ellenőrzött szervezet vezetője által tett teljességi és hitelességi nyilatkozat igazolta.

 

Az így rendelkezésre bocsátott adatok, információk kontrollja az ellenőrzés keretében megtörtént.
Egyes dokumentumok megtekintése helyszíni szemrevételezés keretében valósult meg.

 

A számvevők a munkaanyagaik kidolgozásakor az Önkormányzat tevékenységének ellenőrzését, értékelési kritériumok alapján végezték és ennek megfelelően készítették el a számvevői ajánlásukat. A számvevők az ellenőrzést befejezték és elkezdődött a számvevők által készített munkaanyagok alapján a jelentéstervezet összeállítása.

 

 

Szalayné Ostorházi Mária
ellenőrzésvezető