Jelentéstervezet kettő budapesti önkormányzat utóellenőrzésénél

2017-04-20 15:02:00   |   Feltöltötte: Hofmeister László

Az elkészített számvevői ajánlások alapján folyamatban van a jelentéstervezetek összeállítása Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzat és Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzéséről.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) stratégiájában foglalt célkitűzése, hogy tovább erősíti a munkájával szembeni bizalmat a magas szintű ellenőrzési bizonyosság biztosításával, az ellenőrzési megállapítások, következtetések, ajánlások magas szakmai minőségével. Ezzel összhangban a számvevői munkaanyagok alapos minőségbiztosításon mentek keresztül, mielőtt az ellenőrzésvezető felhasználta azokat.

 

 

A számvevői munkaanyagok átvételét követően az ellenőrzésvezető megkezdte a jelentéstervezetek összeállítását az ÁSZ által alkalmazott minőségi követelmények teljes körű figyelembevételével.

 

Az utóellenőrzések Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatánál és Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzatánál folytatott vagyongazdálkodásra irányuló számvevőszéki ellenőrzések során megfogalmazott megállapítások hasznosulására irányulnak. Az utóellenőrzés közvetlen célja annak feltárása, hogy az önkormányzatok az intézkedési tervekben vállalt feladatokat maradéktalanul és határidőben végrehajtották-e.

 

Hofmeister László
ellenőrzésvezető