Hatvan Város Önkormányzatának ellenőrzése

2017-08-11 11:25:00   |   Feltöltötte: László Orsolya Veronika

Hatvan Város Önkormányzatának ellenőrzése vonatkozásában - az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jóváhagyott ellenőrzési programjának megfelelően – megkezdődött a számvevői munkaanyagok összeállítása.

 

Az Állami Számvevőszék Hatvan Város Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakítását és működtetését 2016. január 1. és 2016. december 31. közötti időszakra vonatkozóan pillérenként értékeli, egyben ellenőrzi az Önkormányzat korrupciós kockázatainak kezelését szolgáló integritás kontrollok kiépítettségét és az integritás szemlélet érvényesülését.


Az ellenőrzés kiegészítő moduljaként az Önkormányzat egyes befektetési tevékenységeinek ellenőrzését 2012. január 1. és 2016. december 31. közötti időszakra vonatkozóan végzi el, mely során a cél annak megállapítása, hogy az önkormányzat egyes befektetési döntései, azok végrehajtása, elszámolása megfelelt-e a vonatkozó jogszabályoknak és belső szabályozásoknak, illetve a kialakított kontrollrendszer támogatta-e a szabályszerű feladatellátást.

 

Hatvan Város Önkormányzatának ellenőrzése


Az Állami Számvevőszék korábban, az ellenőrzés előkészítése keretében előzetes adatszolgáltatásra kérte fel az ellenőrzött intézményt. A felkészülés során a számvevők áttekintették az ellenőrzött szervezet által rendelkezésre bocsátott dokumentumokat, a tanúsítványokon szolgáltatott adatokat, valamint megismerték a vonatkozó jogszabályi előírásokat.


Az adatszolgáltatás felülvizsgálatát követően a számvevők megkezdték az ellenőrzési megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyagok összeállítását.


Horváth József
ellenőrzésvezető