Hasznosultak a megállapítások egy kecskeméti társaságnál

2017-05-19 09:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Kovács József

Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében a Hírös Sport Szabadidő Létesítményeket Működtető és Szolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentésre megküldött intézkedési tervek összhangban vannak a számvevőszéki megállapításokkal, javaslatokkal.

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata (Önkormányzat) kizárólagos tulajdonában lévő Hírös Sport Szabadidő Létesítményeket Működtető és Szolgáltató Nonprofit Kft.-t (Társaság) 2001. augusztus 09-én alapították és 2008. augusztus 10-ig kiemelkedően közhasznú társaság volt. A Társaság 2008. augusztus 11-től vált nonprofittá. A Társaság a sportlétesítmény fenntartási és működtetési alapfeladata mellett az egészséges életmód segítését célzó szolgáltatások és a sport, ifjúsági ügyek közfeladatát látta el.

 

 

A megfelelőségi ellenőrzés során az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Társaság ügyvezetőjének, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének fogalmazott meg javaslatokat. (A nyilvánosságra hozott jelentést elolvashatja itt.)

 

Az ellenőrzöttek közreműködési kötelezettségüknek eleget téve elkészítették és megküldték intézkedési tervüket az ÁSZ részére. Az intézkedési tervekben tervezett intézkedések alkalmasak az ÁSZ által feltárt hiányosságok megszüntetésére, amelyről az ÁSZ elnöke értesítette az ellenőrzött szervezetek vezetőit.

 

Az intézkedési tervekben foglaltak megvalósítását, az intézkedések végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

 

Böröcz Imre

felügyeleti vezető

dr. Kovács József

számvevő gyakornok