Felkészülés Hajdúböszörmény Város Önkormányzat utóellenőrzésére

2017-09-13 11:00:00   |   Feltöltötte: Nemesvári-Horthy Eszter

Az Állami Számvevőszék – a stratégiájában megfogalmazott célkitűzésekkel összhangban – folytatja az önkormányzatok pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentésekben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervekben meghatározott feladatok végrehajtásának utóellenőrzését. Ennek keretében a számvevők megkezdték a felkészülést Hajdúböszörmény Város Önkormányzat utóellenőrzésére.

Az Állami Számvevőszék stratégiájában célul tűzte ki, hogy a számvevőszéki munka jobban hasznosuljon. Ennek a célkitűzésnek megfelelően az ÁSZ utóellenőrzési rendszerét célzottabbá tette és utóellenőrzéseket folytat azon önkormányzatoknál, amelyeknél a pénzügyi és a vagyongazdálkodás szabályszerűségének ellenőrzésére került sor.


Az Állami Számvevőszék 2015. évben hozta nyilvánosságra Hajdúböszörmény Város Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzéséről készült 15201 sz. jelentését. A jelentés Hajdúböszörmény Város Önkormányzat polgármestere és jegyzője számára is fogalmazott meg javaslatokat, amelyre intézkedési tervet készítettek.

 

Utóellenőrzés Hajdűböszörmény Város Önkormányzatánál


Az utóellenőrzés során azt értékeljük, hogy Hajdúböszörmény Város Önkormányzatánál megvalósították-e a korábbi ellenőrzésünk által feltárt hibák, hiányosságok és szabálytalanságok megszűntetése céljából kialakított intézkedési tervükben foglaltakat.


Az ÁSZ 2017. II. félévi ellenőrzési tervében foglaltak szerint a számvevők megkezdték a felkészülést Hajdúböszörmény Város Önkormányzat utóellenőrzésére. A felkészülés időszakában a számvevők tanulmányozzák az ellenőrzési programot és megkezdik az ellenőrzött szervezet által elektronikusan beküldött dokumentumok áttekintését, ellenőrzését.


Az ÁSZ Hírportálon rendszeres időközönként tájékoztatást adunk az ellenőrzés előrehaladásáról.


Nemesvári-Horthy Eszter
ellenőrzésvezető