Felkészülés az Óbudai Egyetem utóellenőrzésére

2017-05-19 12:00:00   |   Feltöltötte: Heidinger Tibor

Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése céljából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) számvevői megkezdték a felkészülést az Óbudai Egyetem ellenőrzésére. A számvevők az Óbudai Egyetem által az ÁSZ ellenőrzési javaslataival összhangban elkészített intézkedési terv feladatainak végrehajtását ellenőrzik.

Az ÁSZ az Óbudai Egyetem ellenőrzéséről készült jelentését 2015 március hónapban hozta nyilvánosságra. A jelentés gazdálkodási, működési szabálytalanságokra, hiányosságokra hívta fel a figyelmet. 7 intézkedést igénylő ÁSZ javaslat került megfogalmazásra. Az Óbudai Egyetem intézkedési tervet állított össze a megfelelő működés helyreállítására. Az utóellenőrzés során a számvevők azt ellenőrzik, hogy az intézkedési tervben vállalt feladatok végrehajtása határidőben, megfelelően megtörtént-e. 

 

 

Az ÁSZ stratégiájában hasznosulási célkitűzéseket is meghatározott. Az utóellenőrzések során az ÁSZ megbizonyosodik arról, hogy az ellenőrzött szervezet megvalósította-e a korábbi ellenőrzés során feltárt hibák, hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetése céljából készített intézkedési tervet. Az utóellenőrzések így hozzájárulnak az ellenőrzött szervezet eredményes közfeladat ellátásához, az ellenőrzés során feltárt kockázatok megfelelő kezeléséhez, a jó gyakorlatok elterjesztéséhez.

 

Heidinger Tibor

ellenőrzésvezető