Felkészülés a Nyíregyházi Egyetem utóellenőrzésére

2017-02-17 17:00:00   |   Feltöltötte: Heidinger Tibor

Az állami felsőoktatási intézmények gazdálkodásának, működésének ellenőrzéséről készült jelentések utóellenőrzése keretében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) számvevői megkezdték a felkészülést a Nyíregyházi Egyetem ellenőrzésére. A számvevők a Nyíregyházi Egyetem által – az ÁSZ ellenőrzési javaslataival összhangban – összeállított intézkedési terv feladatainak végrehajtását ellenőrzik.

Az Állami Számvevőszék a Nyíregyházi Főiskola (a Nyíregyházi Egyetem jogelődje) ellenőrzéséről készült jelentését 2015 elején hozta nyilvánosságra. A jelentés több intézkedést igénylő javaslatot tartalmazott. Az ÁSZ jelentése felhívta a figyelmet a gazdálkodási-működési szabálytalanságokra és a belső kontroll rendszer hiányosságaira. A feltárt hiányosságok, szabálytalanságok megszűntetésére a Nyíregyházi Egyetem intézkedési tervet állított össze, melyet az ÁSZ elfogadott. Az utóellenőrzés során a számvevők ellenőrzik, hogy az intézkedési tervben vállalt feladatok végrehajtása megtörtént-e.

 

 

Az utóellenőrzések hozzájárulnak az ellenőrzött szervezet eredményes közfeladat ellátásához, az ellenőrzés során feltárt kockázatok megfelelő kezeléséhez, a jó gyakorlatok elterjesztéséhez.

 

Heidinger Tibor

ellenőrzésvezető