Észrevételt tenni vagy nem tenni?

2017-03-20 09:08:59   |   Feltöltötte: Hódi Krisztina

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése során Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer és IV. Kerület Újpest Önkormányzata utóellenőrzéséről készült jelentéstervezetét megküldte az ellenőrzött szervezetek vezetői részére 15 napos észrevételezés céljából.

A rendszeres utóellenőrzések hozzájárulnak a szükséges intézkedések tényleges végrehajtásához, ezáltal a közpénzügyek rendezettségének javulásához, igazolják, hogy lezárult a következmények nélküli ellenőrzések időszaka.

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.

 

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer és IV. Kerület Újpest Önkormányzata utóellenőrzéséről készült jelentéstervezet észrevételezésen

 

Az Elnöki értekezleten elfogadásra került Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer és IV. Kerület Újpest Önkormányzatainak utóellenőrzéséről készített nem nyilvános jelentéstervezete. A benne foglalt ellenőrzési megállapításokat az ÁSZ az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény (ÁSZ tv.) 29. § (1) bekezdése alapján megküldte az ellenőrzött szervezetek vezetői részére észrevételtétel lehetőségének biztosítása céljából. Az érintett önkormányzatok polgármesterei a számvevőszéki jelentéstervezet kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül írásban észrevételt tehetnek.

 

Az ÁSZ tv. 29. § (3) bekezdése alapján az ÁSZ a beérkezett észrevételekre harminc napon belül a polgármestereknek írásban válaszol. A figyelembe vett észrevételek alapján módosítja a jelentéstervezet ellenőrzési megállapítását, a figyelembe nem vett észrevételeket az ÁSZ a számvevőszéki jelentésben indoklás mellett feltünteti.

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető

 

Hódi Krisztina
számvevő gyakornok