Észrevételezésen a KEF jelentéstervezete

2017-02-16 10:45:57   |   Feltöltötte: Hódi Krisztina

Az Állami Számvevőszék a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzéséről készült jelentéstervezetét megküldte az ellenőrzött szervezet vezetője, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, illetve az Nemzetgazdasági Minisztérium minisztere részére 15 napos észrevételezés céljából.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2016. II. félévi ellenőrzési terve alapján, a közpénzek felhasználásában meghatározó, a központi alrendszerbe tartozó intézmények körében végzi a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF), valamint az irányítószervi feladatokat ellátó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ellenőrzését.

 

Az Elnöki értekezleten elfogadásra került a KEF pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzéséről készített nem nyilvános jelentéstervezet. A benne foglalt ellenőrzési megállapításokat az ÁSZ az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény (ÁSZ tv.) 29. § (1) bekezdése alapján megküldte a KEF főigazgatója, valamint az NFM és az NGM minisztere részére észrevételtétel lehetőségének biztosítása céljából. Az ellenőrzött szervezetek vezetői a számvevőszéki jelentéstervezet kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül írásban észrevételt tehetnek.

 

Észrevételezésen a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság jelentéstervezete

 

Az ÁSZ tv. 29. § (3) bekezdése alapján az ÁSZ a beérkezett észrevételekre harminc napon belül az ellenőrzött szervezetek vezetőinek írásban válaszol. A figyelembe vett észrevételek alapján módosítja a jelentéstervezet ellenőrzési megállapítását, a figyelembe nem vett észrevételeket az ÁSZ a számvevőszéki jelentésben indoklás mellett feltünteti.

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető

 

Hódi Krisztina
számvevő gyakornok