Elkészült két állami gt. számvevőszéki jelentéstervezete

2017-08-11 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az ellenőrzési programba foglalt jóváhagyott ütemtervnek megfelelően elkészült, és augusztus 3-án az Elnöki Értekezletre előterjesztésre került a Mahart-Szabadkikötő Zrt., valamint az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének megfelelőségi ellenőrzéséről szóló jelentéstervezete.

 

Az Állami Számvevőszék „Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése” című ellenőrzési program keretében a 2012-2015. évek tekintetében ellenőrizte a Mahart-Szabadkikötő Zrt., valamint az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségét.

 

 

Az ellenőrzött által szolgáltatott adatok kiértékelése alapján elkészültek a megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyagok, ajánlások, valamint a jelentéstervezetek. Az ellenőrzésvezető által összeállított jelentéstervezeteket a felügyeleti vezető az ütemterv szerinti „háromnegyedidős” konzultáció keretében véleményezte, valamint azzal kapcsolatban javaslatokat fogalmazott meg. Ezt megelőzően a jelentéstervezetek „négy szem” elvű felülvizsgálaton estek át. A jelentéstervezetek Elnöki Értekezletre való előterjesztését követően a támogató osztályok véleményezik a célra tartottságot, az ellenőrzési programnak való megfelelőséget, valamint a megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.


A jelentéstervezeteket az észrevételekkel és véleményekkel együtt az Állami Számvevőszék Elnöki Értekezlete tárgyalja meg.


Sali Sándorné
ellenőrzésvezető