Elkészült a jelentéstervezet Tiszaszentmárton ellenőrzéséről

2017-05-19 11:00:00   |   Feltöltötte: Dér Lívia

Elkészült a jelentéstervezet Tiszaszentmárton belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzéséről, amelyet az ellenőrzés ütemtervének megfelelően az Elnöki Értekezlet elé terjesztettünk.

Az Állami Számvevőszék 2017. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzésben a számvevői munkaanyagok és ajánlások felhasználásával elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet.

 

Az ellenőrzés során értékeltük, hogy az önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése biztosította-e a közpénzfelhasználás szabályosságát, a közpénzzel és a nemzeti vagyonnal történő szabályszerű és felelős gazdálkodást, a beszámolási és adatszolgáltatási kötelezettségek szabályszerű teljesítését, továbbá az integritás kontrollok kiépítettségét és az integritás szemlélet érvényesülését.

 

A jelentéstervezet az Elnöki Értekezleten való megtárgyalásáig többfázisú minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül. A minőségbiztosítási folyamat keretében a jelentéstervezetet az ellenőrzés felügyeleti vezetője, valamint a támogató osztályok értékelik a célratartottság, a megalapozottság, a jogi és szakmai megfelelőség, továbbá a közérthetőség szempontjából.

 

 

Dér Lívia
ellenőrzésvezető