Elindult az Eötvös Károly Megyei Könyvtár ellenőrzése

2018-03-02 15:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének megfelelően 2018. február 19-én megkezdte „A nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzése – Eötvös Károly Megyei Könyvtár” című ellenőrzését.

A könyvtárak fenntartására fordított közpénz nagysága, a nyilvános könyvtárak fenntartóinak sokszínűsége, valamint a könyvtárak által kezelt speciális vagyoni kör, indokolják a nyilvános könyvtárak ellenőrzésének szükségességét.

 

A most induló Eötvös Károly Megyei Könyvtár - Veszprém ellenőrzésének középpontjában annak vizsgálata áll, hogy az intézmény pénzügyi és vagyongazdálkodása – ezen belül a könyvtári feladatellátást szolgáló vagyongazdálkodása - a kezelt vagyon nyilvántartása és megőrzése, a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése, valamint az intézményfenntartói feladatok ellátása szabályszerűen történtek-e, továbbá érvényesült-e az integritás szemlélet.

 

 

Az ellenőrzés kezdeti szakaszában az ÁSZ adatszolgáltatásra kérte fel az intézményt és fenntartóját, amelyek alapján megkezdődhet az ellenőrzés lefolytatása. A számvevők eközben megismerik az ellenőrzési programot és folyamatosan készülnek az ellenőrzési feladatok teljesítésére.

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető