Baracs község polgármestere észrevételt tett

2017-04-20 14:33:00   |   Feltöltötte: Hódi Krisztina

Az Állami Számvevőszék az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése során a Fejér megyei Baracs Község Önkormányzat ellenőrzéséről készült jelentéstervezetét küldte meg az ellenőrzött szervezet vezetője részére 15 napos észrevételtétel lehetőségének biztosítása céljából. Az ellenőrzött szervezet polgármestere élt a törvényben rögzített észrevételezési lehetőségével.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése során 2017. április elején küldte meg az ellenőrzés megállapításait a Baracs Község Önkormányzata polgármesterének észrevételtétel lehetőségének biztosítása céljából.

 

Az önkormányzatok vagyongazdálkodása szabályszerűségének utóellenőrzése során a számvevők által összeállított és az ÁSZ elnöki értekezletén elfogadott – nem nyilvános – jelentéstervezet ellenőrzési megállapításait az ellenőrzött önkormányzat polgármestere 2017. április hónapban vette kézhez. Az érintett önkormányzat polgármesterének 15 nap állt a rendelkezésére, hogy az ÁSZ ellenőrzési megállapításaira írásban észrevételt tegyen.

 

Baracs Község Önkormányzatának polgármestere élt észrevétel tételi lehetőségével.

 

Baracs Község Önkormányzatának polgármestere élt észrevétel tételi lehetőségével. Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény 29. § (3) bekezdése alapján az ÁSZ a beérkezett észrevételekre harminc napon belül írásban válaszol. A beérkezett észrevételt az ellenőrzés felügyeleti vezetője értékeli és megkezdődik a számvevőszéki jelentés összeállítása nyilvánosságra hozatal céljából, amelyben az elfogadott észrevételek alapján az ellenőrzési megállapításait módosítja, az el nem fogadott észrevételeket az ÁSZ a jelentésében indoklás mellett feltünteti.

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető

 

Hódi Krisztina
számvevő gyakornok