Újabb állami gt ellenőrzésében készült el a jelentéstervezet

2017-08-11 12:00:00   |   Feltöltötte: Siposné Dóczi Klára

Az AGROSTER Besugárzó Zrt. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzésében az Állami Számvevőszék  Elnöke által jóváhagyott ütemtervnek megfelelően elkészült az ellenőrzésről szóló jelentéstervezet.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2017. évi első félévi ellenőrzési tervének, azon belül is a 17. sorszámú, az Állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzésének keretében zajlott le a Társaság ellenőrzése. Az állami tulajdonban (résztulajdonban) lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzése című ellenőrzési program végrehajtása során a 2012-2015. évek tekintetében a vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenység szabályszerűségét ellenőrizte az ÁSZ az AGROSTER Besugárzó Zrt-nél.

Az állami tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek jelentős hatással bírnak a közvagyonnal való gazdálkodás megítélésére. Ezért is hangsúlyos hogy gazdálkodásuk átlátható, szabályozott és eredményes legyen. Az AGROSTER Besugárzó Zrt-nél végzett ellenőrzés során készített számvevői- és szakértői megállapításokat tartalmazó munkaanyagok valamint a jelentéstervezetre vonatkozó számvevői ajánlások figyelembevételével elkészült az ellenőrzés szakmai programjához igazodó számvevőszéki jelentéstervezet.

 

A számvevőszéki jelentéstervezet Elnöki Értekezletre történő előterjesztését követően a támogató osztályok véleményezik annak célra tartottságát, az ellenőrzési programnak való megfelelőségét, valamint a jelentéstervezetben rögzített ellenőrzési megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.

 

Siposné Dóczi Klára

ellenőrzésvezető