Aranysziget Otthon: készül a jelentéstervezet

2017-04-20 15:46:00   |   Feltöltötte:

Az elkészült számvevői ajánlások alapján megkezdődött a csongrádi Aranysziget Otthon és a Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola számvevőszéki jelentéstervezetének összeállítása.

A központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzése keretében az ellenőrzést végző számvevők megállapításaikat szakmai munkaanyagokba foglalták, valamint azok alapján elkészítették a jelentéstervezetre vonatkozó ajánlásaikat, amelyről bővebben ide kattintva olvashat. Az ellenőrzésvezető az ajánlások alapján megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

Az Aranysziget Otthonnál és a Pilisi Gyermekotthonnál lefolytatott számvevőszéki ellenőrzés célja – többek között – annak megítélése, hogy az ellenőrzött intézményekre vonatkozó irányító szervi feladatellátás a jogszabályi előírások betartásával történt-e, az intézménynél a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése szabályszerű volt-e, az intézményeknél kialakították-e az erőforrásokkal való szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás követelményeit.

 

Az Aranysziget Otthonnál és a Pilisi Gyermekotthonnál végzett teljesítmény ellenőrzési kiegészítő modul célja annak értékelése, hogy a gazdálkodás folyamatában a gazdaságossági, hatékonysági és eredményességi célok kialakítása megtörtént-e, a célok elérése érdekében tettek-e intézkedéseket, a célkitűzéseket elérték-e. A Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola ellenőrzéséhez vezető értékelésére irányuló modul is kapcsolódik, amely a vezetői teljesítmény értékelését foglalja magába az egyes vezetői feladatok ellátásával összhangban.


Bíró Zsolt
ellenőrzésvezető