A KDNP elnöke nem tett észrevételt

2017-06-19 08:41:00   |   Feltöltötte: Hódi Krisztina

Az Állami Számvevőszék 2017. május hónapban küldte meg a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke részére észrevételtétel lehetőségének biztosítása céljából az ellenőrzés megállapításait.

Az ÁSZ stratégiájában megfogalmazta, az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások és az ingyenes vagyonjuttatás ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy a közpénzeket a civil szervezetek is átlátható módon használják fel.

 

A költségvetési támogatásban részesülő pártok 2014-2015. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során a számvevők által összeállított és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki értekezletén elfogadott – nem nyilvános – jelentéstervezetet a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke 2017. május végén vette kézhez. Az ellenőrzött szervezet vezetőjének 15 nap állt a rendelkezésére, hogy az ÁSZ ellenőrzési megállapításaira írásban észrevételt tehessen.

 

A KDNP elnöke nem tett észrevételt

 

A KDNP elnöke nem élt észrevétel tételi lehetőségével, érdemi észrevételt nem tett. Az ÁSZ megkezdi a számvevőszéki jelentések nyilvánosságra hozatalának előkészítési folyamatát.

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető

 

Hódi Krisztina
számvevő gyakornok